Newsletter

After Life 2, o aureolă a firescului

After Life 2 continuă povestea de viață a lui Tony (Ricky Gervais) în parametrii setați încă din primul episod al primului sezon: un dans abrupt între comedie și dramă, unde lacrimile curg de la atâta râs și plâns. Tony este depresiv din cauza morții soției sale și își duce viața între sticlele de vin din sufragerie, vizitele pe care le face tatălui său la azil și locul de muncă de la o gazetă locală obscură.

Sinceri să fim, este foarte greu de spus ce anume l-a determinat pe Gervais să scrie un al doilea sezon al unei miniserii atât de bine articulate precum au fost primele șase episoade. În primul sezon, totul a fost perfect rotund și înălțător, iar recepția a fost și ea pe măsură. De ce ai risca să duci în derizoriu ceea ce mulți numesc a fi unul dintre cele mai bune proiecte pe care le-a semnat Gervais?

Poate tocmai pentru că te cheamă Ricky Gervais și urăști să fii ca ceilalți. Pentru că știi că ești atât de bun. Și, da, chiar este. Pentru că nu am găsit nimic fals în After Life 2. Niciun truc exagerat, nicio tresărire nelalocul ei, nimic repetitiv, lent ori nepotrivit. Totul a decurs firesc, natural și, mai mult, a reușit să facă ceea ce părea imposibil: să îmbogățească povestea primului sezon.

Până acum, nimic din ceea ce a creat Ricky Gervais nu ne-a păcălit instinctele. Toate proiectele sale au căpătat, pe loc sau în timp, o aureolă a firescului. Iar After Life 2 nu face nici el excepție.

Newsletter